Здавалося б, що варіння яєць дуже проста справа. Але часто під час приготування шкаралупа тріскається і не кожен розуміє, чому так відбувається.

Більше, коли шкаралупа тріскається, білок виливається назовні. Щоб такого не траплялися, слід дослухатися кількох простих порад. Завдяки їм яйця будуть у цілісній шкаралупі і не переваряться. Крім того, чистити їх також буде легко.

Чому шкаралупа тріскається під час варіння?

1. Так трапляється, коли на яйцях вже є мікротріщини. Вони утворюються при неправильному зберіганні та недбалому транспортуванні. А вже в окропі білок розширюється, і тріщина збільшується.

2. Це може статися, якщо варити яйця в окропі. При сильному вируванні яйце може вдаритися об стінки або дно каструлі і тріснути.

курячі яйця, фото Pxhere

Популярні новини зараз

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Як правильно варити яйця

Спочатку покладіть яйце в ємність із водою, а потім ставте варити. Кидати у киплячу воду не варто. Також не можна занурювати у воду яйця, які щойно дістали з холодильника. Адже через різницю температур вони, швидше за все, тріснуть. Тому спочатку їм необхідно нагрітися у приміщенні приблизно 30 хвилин.

Також краще готувати яйця в невеликій ємності, адже в процесі варіння потрібно, щоб вони були повністю занурені в окріп. За необхідності краще долити води. Не слід також варити яйця на сильному вогні.

Яйця. Фото: скриншот youtube

Щоб приготувати яйця, круто зварені, їх необхідно кип'ятити не більше 8-9 хвилин. Якщо робити це довше, білок буде гумовим, а жовток синім – в результаті не смачно і некрасиво. Час приготування відраховують після закипання води.

А щоб отримати яйця з рідким жовтком, їх варять лише 2-3 хвилини. Важливо після приготування відразу занурити їх у холодну воду. Така нехитра дія не тільки зупинить процес варіння, але й сприятиме легкому чищенню.

Яйця, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що ви пам'ятаєте їх із дитинства, рецепт дивом зберігся: ароматні рибні котлетки за півгодини.

Раніше ми повідомляли, що його полюблять навіть ті, хто не вірить гороскопам: рецепт живильного салату "Зодіак".