Сіль необхідний продукт для нашого здоров'я та забезпечує нормальну роботу життєво необхідних функцій організму. На полицях магазинів можна зустріти велику різноманітність солі, тож для багатьох буде цікаво розібратися, яка насправді корисніша: кухонна, морська чи гімалайська?
Виявляється усі види солі складаються з хлориду натрію, однак мають деякі відмінності у своєму складі.
Морська сіль збагачена корисними мінералами та вважається більш екологічним продуктом.
У ній відсутні небезпечні для нас хімічні і органічні домішки.
Навіть ТЦК не чіпатиме: яких спеціалістів омине мобілізація
Одним по 500 грн, а іншим – 1500 грн: пенсії можуть помітно змінитись
Обов'язкова процедура для пенсіонерів у 2025 році: ПФУ попередив усіх одержувачів виплат
Зміни для абонентів: з 1 січня лунатиме новий сигнал
Сіль зберігає усі корисні елементи через особливості її видобутку, який проходить мінімальне число стадій обробки.
Тож можна не боятися та використовувати морську сіль при приготуванні будь-яких страв. Однак варто пам'ятати, що цоду у ній набагато менше ніж у йодованій солі.
Щодо гімалайської солі, то тут вчені виявили найбільшу концентрацію корисних мінералів і мікроелементів.
Вона має кілька варіантів кольору – від білого і рожевого, до практично чорного. Їх усі без побоювань можна використовувати у щоденному побуті.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше портал Знай повідомляв, дієтолог назвала фрукт, який небезпечний для кожної людини: наслідки дуже неприємні.
Також наш портал інформував, корисно та поживно, але не для всіх: кому варто викреслити з раціону курячі яйця.
Крім того, ми писали, організм віддячить: чому дієтологи радять їсти страви з картоплі тільки у свята.