Риба корисна для нашого органзіму та насичує його корисними вітамінами та жирами. Цю страву потрібно включати жо свого раціону щонайменше один раз на тиждень. Однак багато продавців на ринках та в магазинах дурять звичайних українців та продають тухлятину.

Яку не потрапити на гачок до таких недобросовісних людей радить "УНІАН".

Риба на сковороді, скріншот: YouTube

Спершу потрібно оглянути зябра. У свіжої тушки вони яскраво-червоного чи рожевого кольору.

Якщо вони бурого або темно-сірого кольору, вкриті каламутним слизом з неприємним запахом — риба несвіжа.

Риба. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Гороскоп на листопад-2024: ретроградний Меркурій принесе Рибам можливості, а Тельцям передчуття

Що робити, якщо забули документи та зустріли ТЦК

Українських дітей можуть не пустити за кордон: оголосили нові правила

На роботу з 65 років: що буде з пенсійним віком

Показати ще

Очі мають бути опуклі та прозорими. Якщо тушка довгий час лежить на прилавку, вони каламутніють і западають в голову.

У свіжої риби приємний солодкуватий запах річки чи озера. Іноді продавці вимачуюють протухну рибу у різних розчинах для того, щоб прибрати тухлий запах. Якщо ви відчуєте різкий запах, то краще обходьте її стороною.

Риба. Фото: скрін youtube

Луска повинна щільно прилягати до тушки та не відділятися від звичайної спроби потерти її нігтем. Уважно огляньте чи не має на рибі якихось порізів та серйозних пошкоджень, допускаються лише не значні потертості через транспортування.

Свіжість рибки можна буде перевірити і вдома.

Чищення риби, фото mirhitrostey

Наберіть воду в глибоку миску і занурте придбану тушку.

Якщо вона потоне, вона свіжа, зіпосована риба спливе на поверхню.

Раніше ми писали про те, що не соромно вам не вміти користуватися пралкою: 5 правил, які багато хто порушує і переплачує за світло

Як повідомляв Знай.ua, масло, фен, бритва та багато інших способів, які допоможуть очистити скло від скотчу: буде блищати

Також портал Знай.ua писав, що пошкоджений гарбуз все одно пролежить довго: як правильно зберігати продукт, щоб їсти до наступного літа