Дуже важливо при пранні враховувати як колір речей, а й тип тканин та його особливості. Адже кожна тканина, яка потрапляє в пральну машинку, потребує правильної температури та режиму.

Крім того, існує ще кілька захисних секретів, які допоможуть зробити прання більш ефективним, зберігши колір та вигляд ваших речей.

Прання одягу, скріншот з відео

Кожен зауважував, що багато кольорових речей вже після кількох разів прання втрачають свій колір. На щастя, це можна запобігти, знаючи, як зберегти яскравість та продовжити життя улюбленим елементам гардеробу.

Головні правила прання кольорових речей

Насамперед перед пранням виверніть речі на виворот - це дуже важливо. Саме ця проста порада допоможе зберегти колір вашого одягу, а також принт та вишивку. Ця порада також підійде для всіх інших речей.

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Це пояснюється так:

  • зазвичай бруд, піт або жир, що виділяє тіло, зберігається саме всередині, так що це допоможе ефективніше його позбутися;
  • ви врятуєте трикотажний одяг від ковтунів, поява яких дешевшає річ, псуючи її вигляд;
  • захистить від вицвітання або пошкодження принтів та вишивки.

Прання одягу, скріншот з відео

Також слід вибирати для одного прання схожі за кольором та тканини елементи. Уникайте блискавок або застібок, які можуть пошкодити тонкі тканини.

Зверніть увагу, якщо на тканині складні забруднення. У цьому випадку нанесіть на це місце трохи миючого засобу і залиште на якийсь час, а потім відправляйте до інших речей.

При цьому температура для прання кольорових речей не повинна перевищувати 40 градусів. Щоб запобігти знищенню речей, ретельно вивчіть позначки на етикетці, щоб вибрати правильний режим прання.

Програми прання, pixabay.com

Як у підвалі: чому не можна залишати мокрі речі в пральні.

Раніше ми повідомляли, що ефективніше за хімчистку: як відпрати матрац у домашніх умовах за допомогою підручних засобів.