Дуже важливим є регулярний і правильний догляд за пральною машинкою, щоб вона служила довго та ефективно.

Насамперед слід навчитися чистити пральну машину. Тож експерти радять хоча б раз на місяць доглядати пральну машинку, щоб її не довелося ремонтувати чи замінювати.

Корисні поради, пралка. Фото: Youtube

Зверніть увагу, якщо всередині машинки накопичилося багато бруду, накипу та неприємних запахів, це означає, що настав час її очистити.

Почистити пральну машинку можна за допомогою відбілювача. Для цього налийте півлітра відбілювача в ящик для миючих засобів та запустіть прання без білизни за 60°C.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Чистити та дезінфікувати пральну машину відбілювачем слід кожні 30 днів. Завдяки такому щомісячному технічному обслуговуванню, ви зможете видалити бактерії та відкладення накипу, що утворилися в барабані та фільтрі.

Для очищення також підійде оцет. Цей продукт здатний запобігти накопиченню бруду та нейтралізацію будь-яких неприємних запахів, що виникають усередині машинки.

Сода, оцет, фото з відкритих джерел

Крім того, оцет є потужним очисником та дезінфікуючим засобом. Для очищення пральної машинки просто налийте його в барабан і запустіть прання при максимальній температурі.

Іншим засобом, що підійде для цієї справи, є лимонна кислота. Потрібно насипати приблизно 25-30 г у відсік для порошку і запустити прання без речей. При цьому необхідно встановити високу температуру та максимальну тривалість. Правда, очищати машинку таким чином не рекомендується частіше, ніж 1 раз на 3 місяці, щоб не нашкодити техніці.

Прання одягу, скріншот з відео

Нагадаємо, що як у підвалі: чому не можна залишати мокрі речі в пральні.

Раніше ми повідомляли, що ефективніше за хімчистку: як відпрати матрац у домашніх умовах за допомогою підручних засобів.