На Заході відразу після Нового Року в магазинчиках з'являються товари, що знаменують наближення 14 лютого, день Закоханих, а в Україні, після того, як з полиць магазинів зникають гірлянди, супермаркети починають майоріти пакетиками з насінням овочів та квітів.

І це чудово, тому що нагадує, що колись ніс хнюпити, весна не змусить себе чекати.

Розсада. Фото: Youtube

Експерти садівники також діляться секретами красивих сходів, і видають поради, коли і як потрібно пророщувати та сіяти овочі та квіти.

Зазначають, щоб отримати більш ранню сходи, насіння замочують у теплій талій воді або живильному розчині. Так можна відібрати живе насіння, і навіть найврожайніше.

Популярні новини зараз

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Якщо у вас багато насіння і ви хочете відібрати найбільш життєздатне для елітної грядки, розчиніть 20 г цукру в 100 мл води при температурі плюс 20 градусів і проростіть насіння в цьому розчині.

Щоб запобігти випаровуванню води, накрийте серветку з насінням кришкою – краще скляною. Вода з солодкого розчину вбирається важче, ніж чиста, тому вбрати її в себе зможуть тільки найбільш сильне насіння, що володіє великою енергією проростання. Ось вони і дадуть кращі сходи, а решту насіння посійте за звичайною технологією, для порівняння.

Розсада. Фото: Youtube

Помилка доводів-аматорів полягає в тому, що вони враховують абсолютно все насіння, що проросло. Слід враховувати тільки ті, які дали нормально розвинені пагони – не менше за довжину насіння, у круглих – не менше за його діаметр.

Якщо у проростків утворилися тонкі або неправильні коріння, або коріння з тріщинами, таке насіння не дасть хорошого врожаю.

Нагадаємо, що врожай стане проблемою: ці рослини заборонено садити на грядці після огірків.

Раніше ми повідомляли, що орхідеї і навіть фікус: які рослини точно не будуть "дружити" у вашому домашньому саду.