Чай - популярний і здебільшого корисний напій. Однак деякі його види за певних умов можуть спровокувати проблеми зі здоров'ям. Про це пише портал glamour.

У певних випадках небезпеку здоров'ю може становити зелений чай. Цей напій містить безліч активних речовин, що мають потенціал суттєвого впливу на організм. У великій концентрації можуть наробити біди.

Зелений чай. Фото: Знай.ua

В цілому ж при розумному споживанні зелений чай може принести багато користі. Але така дія можлива, якщо вживати в день максимум пару чашок напою.

Що може статися, якщо випивати щодня від 5 і більше чашок зеленого чаю?

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

По-перше, може порушитись сон. Напій містить кофеїн, який може викликати труднощі із засипанням і погіршувати якість сну.

Також зелений чай при зловживанні може вплинути на серцевий ритм, спровокувати підвищення тиску, що є небезпечним для людей із захворюваннями серця.

Зелений чай. Фото: Знай.uа

Серед можливих наслідків зловживання цим видом чаю – порушення травлення, а також низка неприємних симптомів – нудота, сухість у роті, блювання.

Через збільшення концентрації кофеїну в кровотоку може посилитись психічна напруга. Щоб не стимулювати вироблення організмом гормонів стресу-норадреналіну, слід обережно вживати зелений чай.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від зайвої ваги до проблем зі шлунком чи печінкою: які холодні страви можуть зашкодити вашому здоров'ю.

Також наш портал інформував, смак, за який платимо здоров'ям: які продукти послаблюють імунітет.

Крім того, ми писали, як би не вабило - відмовтеся: стало відомо, кому небезпечно вживати сало.