Мало хто замислюється, але навіть добре вимитий посуд може становити небезпеку для здоров'я, особливо якщо після миття протирати його рушником. Чому така звичка може зіграти злий жарт, йдеться у матеріалі uaportal.

Чистий посуд – запорука здоров'я. Деякі люди мають звичку протирати тарілки після миття рушниками. Однак такий метод сушіння може бути небезпечним.

Миття посуду. Фото: скрін youtube

Річ у тім, що вологі рушники – ідеальне середовище для розмноження бактерій. Вони можуть залишитися на посуді, а потім потрапити в організм разом із їжею. Найбільш небезпечно, коли один рушник використовується і для рук, і для тарілок.

Експерти радять сушити посуд на спеціальній підставці та регулярно мити його, а також знезаражувати. Якщо говорити про рушники, то такий метод можна використовувати безпечно, але вони повинні бути добре випрати і випрасувати.

Популярні новини зараз

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Посуд. Фото: скрін youtube

Повторно рушник використовувати вже може бути небезпечним, тому його краще відразу відправляти в прання.

Фахівці рекомендують не ігнорувати таку, здавалося б, дрібницю і не забувати про ризик, пов'язаний із бактеріями та перехресним забрудненням.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, навіщо витрачати гроші: чим можна замінити магазинну хімію для миття посуду, корисні лайфгаки.

Також наш портал інформував, антипригарну сковорідку: як відчистити застарілі плями і не пошкодити покриття.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, кришки від сковорідок засяють, як нові: найпростіший спосіб відмити посуд без агресивної хімії та зусиль.