Окріп - це не лише засіб що приготувати каву або чай. Він може бути універсальним помічником для виконання різноманітних завдань в побуті. Про те, як можна його використати, розповіли в UAportal.

Як не дивно, окріп може стати незамінним помічником в боротьбі з засміченням труб. Використати його дуже просто. Спочатку видаліть стоячу воду, після чого залийте окріп в каналізацію. Таким чином, все сміття розчиниться під дією тепла.

Раковина. Фото: скрін youtube

Ще одним незвичним способом використання кип'яченої рідини, може стати обробка та дезінфекція кухонних дощок. Підтримання гігієни на кухні - важлива справа кожної господині, особливо коли це стосується приладів, які контактують з їжею. Тому, багато господинь занурюють дощечку в гарячу воду на декілька секунд. Окріп допомагає вбити бактерії, які знаходяться на поверхні.

Кухонна дошка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

З наступним способом потрібно бути обережним. На думку експертів, окріп може допомагати в лікуванні закладеності носа. Щоб полегшити симптоми, рекомендують закип'ятити воду, накрити голову рушником над посудиною та обережно вдихати тепле повітря.

Закладеність носа. Фото: скрін youtube

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, чи можна змішувати звичайну воду із кип'яченою: які загрози це несе

Раніше портал Знай інформував, навіщо сіль кидають в унітаз? Дивна "звичка" має свою користь

Також наш портал повідомляв, забираєте, але пил нікуди не йде? Головні причини, чому так відбувається