Сало – поживний та корисний продукт, але деяким людям краще викреслити його зі свого раціону. Кому краще утриматися від спокуси, інформує портал pixelinform.

Багатьом людям складно втриматися від спокуси поласувати салом зі шматочком житнього хліба та зеленню. Такий перекус у більшості випадків не несе небезпеки, а навпаки корисний для організму. В той самий час, фахівці виділяють категорії людей, яким є продукт небезпечно.

Сало. Фото: скрін youtube

Так, відмовитися від сала слід, якщо людина страждає від захворювань кишечника, а також при панкреатиті та камінні в жовчному міхурі. Люди, схильні до набору ваги, також повинні бути вкрай обережні з продуктом.

Фахівці не рекомендують вживати сало натщесерце навіть тим, хто не має жодних протипоказань. Таке перекушування може загрожувати неприємними наслідками - запаленням підшлункової залози.

Популярні новини зараз

Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав

Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

Сало. Фото: скрін youtube

Людям без протипоказань також не рекомендується зловживати салом. Найбільш "здоровий" варіант вживання для дорослої людини – 30-40 грамів на день. При цьому сало рекомендується 2-3 рази на тиждень.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, порадували смакові рецептори – попрощалися зі здоров'ям: від якої їжі краще відмовитись.

Також наш портал інформував, рецептори "заспівають" від задоволення і організм оцінить: дієтологи назвали найбільш корисний десерт.

Крім того, ми писали, зміцнить імунітет та врятує від зайвих кілограмів: чому сало має бути у кожному холодильнику.