Холестерин створює проблеми для серцево-судинної системи, збільшуючи ризик інсульту або інших захворювань. Знизити його можна ліками та продуктами.

Дослідження, опубліковане в журналі Antioxidants, показало, що споживання соєвого борошна, багатого на білок B-конгліцинін, може знизити рівень "поганого" холестерину.

Соя. Фото: Youtube

"Вплив соєвих бобів на метаболізм холестерину пов'язаний не тільки з концентрацією та складом білка, а й із вбудованими в них пептидами, які вивільняються під час травлення у шлунково-кишковому тракті", - зазначають вчені .

У 100 г цього бобового зерна міститься 385 калорій. Соя здатна наситити ваш організм такими важливими мікро- та макронутрієнтами як вітамін К, вітаміни групи B, залізо, магній, фосфор, цинк, марганець та мідь, вітамін Е.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Показати ще

Соя також може знизити ризик метаболічних захворювань, таких як жирова хвороба печінки та атеросклероз, які деталізують накопичення жирів у кровоносних судинах.

Соя. Фото: Youtube

Споживання соєвого борошна знижує високий рівень холестерину та інших ліпідів на 70 відсотків.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.

Нагадаємо, що вітамін С для лікування застуди: вчені пояснили, чи він допомагає подолати хворобу.

Раніше ми повідомляли, що альтернатива аптечним сиропам? Три продукти допоможуть швидко позбутися надокучливого кашлю.