Деякі звичні нам продукти харчування можуть наробити великого лиха з організмом і призвести до розвитку серйозних захворювань. Вживання якої їжі краще обмежити, йдеться у матеріалі порталу uapress.

Всі ми любимо порадувати свої смакові рецептори різними десертами, проте не завжди замислюємося, що така їжа в деяких випадках може завдати непоправної шкоди організму.

Шоколадний десерт, скріншот із відео

Фахівці рекомендують обмежувати вживання продуктів, які містять цукор. Така їжа може спричинити появу зайвої ваги, а жирові клітини мають пряме відношення до розвитку онкологічних захворювань.

За різними твердженнями ракові клітини мають підвищений апетит на цукор, а також спричиняють запальні процеси, які підвищують ризик проблем із серцем.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Солодощі. Фото: скрін youtube

Отже, печиво, тістечка та інші популярні десерти не повинні займати значної частини раціону. Відповідно, скоротити до мінімуму варто і вживання підсолоджених безалкогольних напоїв та соків, адже від них можна отримати аналогічний ефект.

Експерти наголошують, що йдеться саме про безконтрольне поїдання солодощів. Іноді варто тішити себе тістечком або тортиком, але раціон харчування при цьому має бути збалансованим.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, смак, за який платимо здоров'ям: які продукти послаблюють імунітет.

Також наш портал інформував, рецептори "заспівають" від задоволення і організм оцінить: дієтологи назвали найбільш корисний десерт.

Крім того, ми писали, зміцнить імунітет та врятує від зайвих кілограмів: чому сало має бути у кожному холодильнику.