У 2016 році австралієць Ендрю Тейлор вирішив провести неймовірний експеримент – цілий рік харчуватися виключно стравами з картоплі.

Таким чином, він намагався боротися зі своєю зайвою вагою та харчовими залежностями та схуднути. Чи вдалося йому досягти поставленої мети? Про це повідомляє Men's Health.

Картопля. Фото: скрін youtube

Ідея сісти на монодієту з однієї картоплі з'явилася в Ендрю, коли його вага перевищила 150 кілограмів. Спочатку чоловік планував триматися такого харчування всього місяць, проте зненацька захопився експериментом і вирішив продовжити його на цілий рік.

Додатковим стимулом для австралійця стали швидкі результати – за перший місяць він скинув 10 кілограм! Весь експеримент Тейлор вів у соцмережах, демонструючи людям своє дивовижне перетворення.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Для ФОП вступили у дію нові правила

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

За словами самого Ендрю, ідея виникла тоді, коли він усвідомив, що страждає на харчову залежність. І результати річного експерименту виявилися справді вражаючими – харчуючись виключно картоплею, чоловік скинув 52 кілограми! До того ж значно покращився стан його здоров'я: нормалізувався тиск, знизився рівень цукру та холестерину у крові.

Щоправда, щоб урізноманітнити своє одноманітне меню, Тейлор додавав до страв з картоплі різні спеції, приправи, сушені трави, іноді використовував знежирене соєве молоко та низькокалорійні соуси. Також він експериментував із солодкою картоплею – бататом.

Щоб заповнити дефіцит м'яса та компенсувати нестачу поживних речовин, Ендрю приймав вітамінні добавки, зокрема вітамін В12, а також регулярно займався спортом. Саме поєднання всього цього, на його думку, дало такий феноменальний результат.

Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube

Після завершення річного експерименту Тейлор перейшов на більш збалансовану дієту, проте й надалі вживає багато страв з картоплі. Він додав до раціону фрукти, різні овочі, бобові та цільнозернові продукти, що дозволяє йому утримувати вагу.

Звичайно ж, результати австралійця вражають, але варто наголосити, що будь-яка дієта з одного продукту – це певний стрес для організму. Адже людині щодня потрібно до 20 амінокислот та численні мінерали та вітаміни, яких немає в жодному окремому продукті.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, всього 2 продукти та штани злітатимуть: як схуднути не лише до 8 березня, але навіть до 14 лютого.

Як повідомляв "Знай.uа", поїли солону страву - занапастили життя: українцям розповіли, чим шкодить "біла" приправа

Знай.uа писав, доктор схудла на 20 кілограм, відмовившись від модних дієт: як це сталося