Куртки брудняться у певних місцях, тому весь пуховик прати часто не обов'язково, тим більше є ризик, що після прання його не можна буде носити.

Є кілька методів, як почистити забруднення без прання. Швидкий метод займе у вас всього 10 хвилин і кілька простих інгредієнтів.

Прання пуховика, фото chisto-uyutno

Перед тим як розпочинати чищення рукавів одним із наведених способів, потрібно провести тест. Найкраще зробити це із внутрішньої частини куртки чи пуховика, щоб переконатися, що засіб не зіпсує відтінок чи структуру тканини.

Мильний розчин із господарського мила

Натираємо в теплу воду господарське мило на тертці та замочуємо в тазу рукава пуховика чи куртки – залишаємо на 30-40 хвилин, затираємо губкою чи ганчіркою та змиваємо.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

вчитель

Розвести в ємності 100 мл води та 1 чайну ложку нашатирю, 1 чайну ложку гелю для миття посуду – перемішуємо. Змочуємо в розчині губку і наносимо на рукави куртки або пуховика, залишаємо на 30 хвилин і змиваємо.

Нашатирний спирт, кадр з відео

Засіб від жирних плям

Суміш крохмалю та солі в пропорції 1:1 додати воду, щоб отримати пасту. Такою пастою потрібно намазати плями, почекати та змити вологою губкою.

Перекис водню не тільки для ран

Нашатирний спирт та перекис з'єднується у пропорції 1:1. Потерти проблемну зону та змити водою.

Перекис водню, скріншот з відео

Нагадаємо, що як у підвалі: чому не можна залишати мокрі речі в пральні.

Раніше ми повідомляли, що ефективніше за хімчистку: як відпрати матрац у домашніх умовах за допомогою підручних засобів.