Фахівці розповіли, чому не можна їсти зелені яблука і які наслідки слід очікувати після їх споживання.

Лікарка дала кілька важливих рекомендацій. Фрукти та овочі, безумовно, багаті на вітаміни та мікроелементи, яких так не вистачає взимку.

Яблука, скриншот youtube Кухня наизнанку

Однак далеко не всі дари природи будуть корисні для кожного. Наприклад, зелені кислі яблука протипоказані людям із деякими захворюваннями.

З цієї причини, як зазначають медики, у цих випадках краще не їсти зелені яблука. Відповідними застереженнями поділилася ендокринолог та дієтолог Тетяна Бочарова.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Показати ще

Сушені яблука / фото: Pixabay

Дієтолог розповіла про небезпеку зелених яблук

1. Панкреатит і дискінезія

Зелені яблука протипоказані людям із гострим діагнозом панкреатиту та дискінезії жовчовивідних шляхів. Тому їм слід вибирати солодші, стиглі сорти. А також не слід їсти їх у сирому вигляді. Набагато краще для здоров'я запекти їх або протерти на тертці, очистивши їх від шкірки. Вживати слід не більше одного яблука на день.

2. Гастрит та виразка

За цих діагнозів зелені яблука на перекушування будуть не найкращою ідеєю. Слід повністю виключити їх зі свого раціону, щоб уникнути виникнення ускладнень. У крайньому випадку слід обмежитись одним яблуком на день.

Яблуко / фото: Pixabay

3. Шкода для зубної емалі

Все тому, що яблука включають близько чотирьох ложок цукру, що сприяє високій кислотності в роті. Після з'їденого яблука фахівці радять обов'язково одразу почистити зуби або випити склянку води. також можна просто попросити яблуко молоком або з'їсти шматочок сиру.

4. Дозволені норми

Для здорової людини, за словами лікарів, допустима добова норма – не більше двох яблук на день. Все тому, що в зелених яблуках міститься велика кількість кислоти, яка надмірно здатна дратувати слизову, а також посилювати апетит.

Яблука, скриншот youtube Кухня наизнанку

Нагадажмо, що поставте чашку на місце: кому заборонено пити зелений чай.

Раніше ми повідомляли, що кофеїн та краса: як улюблений напій впливає на нашу шкіру.