Кашель, особливо сухий, можна назвати одним із найнеприємніших симптомів застуди. Для його лікування існує величезна кількість лікарських препаратів, але мало хто знає, що допомогти можуть і деякі продукти. Про це пише портал dailynews.kyiv.

Прискорити лікування кашлю можна за допомогою правильного підібраного харчування. Фахівці виділяють відразу три досить доступні продукти, які допоможуть втихомирити неприємний симптом.

Кашель, скріншот відео

Ананас

Досить несподівано, але цей екзотичний фрукт, який є практично у кожному супермаркеті та за досить доступною ціною, може допомогти у боротьбі з кашлем. В ананасі є фермент бромелайн, який має протизапальні та муколітичні властивості, а значить допомагає прибрати розріджувати мокротиння і швидше виводити його з легенів.

Ананас. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Імбир

Імбир - справжнє джерело корисних сполук, які допомагають розширювати кровоносні судини та легені. Це дозволяє дихальним шляхам розслабитися. Вживати цей продукт можна, заваривши з нього чай і додавши лимона.

Імбир, скріншот відео

Солодець

Солодка має відхаркувальну властивість і допомагає заспокоїти запальні процеси в легенях. Втім, цей засіб не рекомендується вагітним, а також людям із хворобами печінки та серця. Цим категоріям краще проконсультуватися з фахівцем перед застосуванням солодки.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ця популярна крупа зробить імунітет непробивним: їжте кілька разів на тиждень і хвороби не візьмуть.

Також наш портал інформував, руйнує організм швидше, ніж алкоголь: експерти розповіли, яку отруту багато хто п'є щодня.

Крім того, ми писали, зміцнить імунітет та врятує від зайвих кілограмів: чому сало має бути у кожному холодильнику.