Крупи мають бути у раціоні кожної людини, адже можуть принести чимало користі організму. Однією з найкорисніших, дієтологи виділяють вівсянку. Як вживання каші може змінити організм, пише портал ua-novosti.

Багато користі організму може принести виключно вівсянка, виготовлена ​​з цільного зерна. У ній міститься багато клітковини, білка, кальцію, заліза та інших важливих речовин, необхідні нормального функціонування організму.

Вівсяна каша, кадр з відео

Дієтологи підкреслюють, що овес є імуностимулюючим продуктом. Він містить речовини, що допомагають зміцнити імунні клітини. Також у крупі є інші компоненти, які посилюють захист від хвороб та інфекцій.

Вівсяна каша позитивно впливає на здоров'я серця. Розчинна клітковина змушує печінку інтенсивніше позбавлятися надлишків поганого холестерину, який є однією з причин розвитку захворювань серця.

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Каша. Фото: скрін youtube

Крім того, у вівсянці є фолієва кислота, яка позитивно діє на нервову систему та допомагає людині легше справлятися зі стресами.

Проте слід врахувати, що вівсяна каша не підходить щоденного споживання. Щоб отримати від страви виключно користь, потрібно вживати її приблизно 2-3 рази на тиждень.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зміцнить імунітет і врятує від зайвих кілограмів: чому сало має бути у кожному холодильнику.

Також наш портал інформував, рецептори "заспівають" від задоволення і організм оцінить: дієтологи назвали найбільш корисний десерт.

Крім того, ми писали, соняшникову олію: чому цей важливий продукт може скоротити тривалість життя.