Мільйони українців через війну буквально змушені виживати у дуже складних умовах - іноді без світла, газу та навіть води. У таких екстремальних обставинах дуже складно готувати їжу, проте це можливо.

На цей раз наші читачі дізнаються, які крупи можна приготувати без варіння і як це потрібно правильно робити.

Про це розповів один із українських блогерів, який часто ділиться побутовими порадами у соціальних мережах.

шафка з крупами

Які крупи не потребують варіння

Кускус є одним з найкращих варіантів для обіду або вечері, коли немає електроенергії, щоб готувати. Цю крупу достатньо залити водою, щоб вона ледве вкривала кускус. Після цього накрити посудину та почекати 15 хвилин.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Гречку теж не обов'язково варити, її можна просто заливати окропом. Через 20-30 хвилин крупа вбере воду, набухне і стане придатною для споживання. Щоб гречка краще запарилася, слід посудину додатково укутати теплим шарфом чи ковдрою.

Зберігання круп / фото: відкриті джерела

Також гречку можна заливати не окропом, а водою кімнатної температури. Але тоді доведеться чекати 5-8 годин.

Перлова крупа запарюється у теплій воді, але наполягати її для цього потрібно протягом доби. Достатньо залити її у співвідношенні 1:3. У цю кашу при заварці можна додати сушені овочі чи спеції.

Ячна крупа також готується без варіння. Залийте крупу гарячою водою у співвідношенні 1:2 і залиште на 2-2,5 години. Під час приготування слід загорнути каструлю в ковдру, щоб зберегти тепло.

Булгур середнього чи дрібного розміру врятує також у екстремальних умовах. Залийте окропом і залиште на 20 хвилин. Якщо крупи середнього розміру доведеться чекати на 40 хвилин.

Вівсянка чи пластівці приготуються за 20 хвилин, якщо їх залити окропом, якщо холодною водою – то за 30 хвилин.

Манна каша буде готова за 15-20 хвилин настоювання у холодній воді чи молоці.

Нагадаємо, найсмачніше печиво за 30 хвилин: рецепт до чаю, якщо ліньки йти в магазин.

Раніше повідомлялося, потрібен пакет і трохи "потрясти": цікавий і швидкий рецепт малосольних огірків.

Досить, просто смажити омлети: рецепт яєць, який переверне вашу уяву.