Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за чистотою у своєму будинку, є дуже корисна інформація. На жаль, навіть при дбайливому відношенні біла постільна білизна неминуче вбирає жовтий відтінок.

Простирадла покриваються слідами шкірного сала і поту, а також псуються через прання водою поганої якості.

Один із українських блогерів розповів, як приготувати "домашній розчин", щоб повернути білизні білий колір без шкоди для тканини.

Постільна білизна. Фото Freepik

Відбілювач та тетраборат

Найефективніший спосіб, як випрати постільну білизну білого кольору - замочування в суміші, що відбілює. Ця хитрість повертає тканини свіжий, білий колір. Для приготування розчину вам знадобляться пральний порошок, порошок для посудомийної машини, відбілювач для білизни та аптечний засіб тетраборат натрію.

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

На повну машинку білизни (5-7 кг) вам знадобиться півсклянки тетраборату натрію та по 1 склянці інших інгредієнтів. Також вам знадобиться окріп.

Прання постільної білизни. Фото: скрін youtube

Викладіть простирадла та наволочки у великий таз. Киплячою водою залийте постільну білизну. Всипте сухі інгредієнти з відбілювачем та розмішайте. У такому розчині залиште тканину на 30 хвилин. Після цього прати в пральній машинці звичайним способом, але після прання прополощіть двічі.

Цей спосіб також підійде, якщо ви цікавитеся, як відіпрати подушки від жовтих плям. Їх також потрібно залити гарячим розчином на 30 хвилин, а потім випрати в режимі "Пух" або "Делікатний". Якщо в машинці є режим "Сушіння", то краще висушити подушки саме так - вони стануть м'якшими. Якщо ні – просушіть звичним способом і збийте вручну.

Постільна білизна. Фото Freepik

Харчова сода і спирт

Ще один ефективний спосіб, як відбілити пожовклу білизну - приготувати суміш соди та нашатирного спирту. Цей спосіб поверне білизні початковий колір без шкоди для тканини, а про його ефективність є багато відгуків.

У п'яти літрах теплої води розчиніть 5 ложок соди та 2 ложки нашатирю. Замочіть у суміші постільну білизну. Час замочування залежить від рівня жовтизни. Якщо простирадла лише трохи змінили відтінок, то вистачить кількох годин, а якщо повністю пожовтіли або на них багато плям, то залиште в розчині на ніч. Потім випрати білизну в машинці і двічі прополощіть.

Заміна постільної білизни, фото minikar

У пральній машинці

Якщо не хочете морочитися із замочуванням - можна відбілити постільну білизну прямо в машинці. Для цього використовують кисневий відбілювач. Його можна застосовувати як на білих, так і на кольорових тканинах, а також змішувати із звичайним пральним порошком.

Для глибокого очищення тканини виставте велику температуру води (60° і вище), якщо це дозволено виробником білизни.

Нагадаємо, прибирання квартири за п'ять простих етапів, від сміття до посуду: як встояти на ногах.

Раніше повідомлялося, терміново переведіть в інше місце: з якими продуктами заборонено зберігати яблука.

Також, платіжки не зростуть, а вдома стане тепліше: простий трюк, який варто взяти на озброєння.