Яблука є одним із найпоширеніших фруктів, якими люблять ласувати українці.

Вони містять багато вітамінів та корисних мікроелементів, а також дуже смачні та використовуються не тільки для споживання у свіжому вигляді.

Ціна на яблука, скріншот з відео

З яблук можна приготувати смачні компоти, запашну випічку та інші страви. Тому дуже актуальним є питання збереження свіжості цього продукту протягом якомога більш тривалого терміну.

Тому насамперед для яблук краще знайти найбільш підходяще місце, інакше за кілька днів доведеться викидати гнилі плоди. Наприклад, садівники та городники знають, що ділянку необхідно планувати з урахуванням особливостей рослин.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Відомо, що одні культури добре вживаються одна з одною, інші – погано. Така сама ситуація і з плодами. Кожен, мабуть, помічав, що у певних випадках фрукти можуть згнити за лічені дні і навіть за добу.

Яблука. Фото: скриншот Youtube

Щоб яблука зберігалися кілька тижнів, їх розміщують на одній із полиць холодильника або кладуть у фруктівницю на кухонному столі.

Однак, якщо поряд яблук будуть абрикоси, то плоди швидко згниють. Адже цей фрукт виділяє етилен, що провокує дозрівання яблук. Відповідно у разі, коли плоди стиглі, починається процес гниття.

Саме тому яблука та абрикоси потрібно зберігати окремо. Те саме стосується і сумісності яблук та бананів. Крім того, на їх смак можуть вплинути картопля та морква, якщо їх зберігати поряд.

Абрикоси, фото: Новий Канал

Нагадаємо, що прослужить ще не один десяток років: енергетики розповіли, як продовжити життя холодильнику.

Раніше ми повідомляли, що після цього дорога одна – на смітник: які продукти не можна зберігати в поліетиленовий пакет.