Є багато способів, як добре зекономити на опаленні, не змінюючи температуру в помешканні. Про те, як це зробити, маючи різний бюджет розповів 24 канал.

Перший і найдієвіший спосіб економії – утеплення домівки. Якщо площа будинку перевищує 26,5 квадратних метрів – краще використати не горючі матеріали для утеплення.

Утеплення вікон. Фото скріншот Youtube

Щоб зберегти тепло у під’їзді, варто не економити та встановити дотягувачі вхідних дверей. Тоді тепло не буде виходити надвір.

Заміна батарей

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Також можна замінити звичайні батареї на регульовані. Таким чином ви самі зможете регулювати температуру у приміщенні, що особливо актуально, коли нікого немає вдома. Це допоможе систематизувати розхід тепла.

Кіт на батареї. Фото: скрін youtube

Тепловий пункт

Індивідуальний тепловий пункт разом із загально будинковим лічильником і погодним регулятором тепла зможе змінити ситуацію. Вони працюють так, що реагують на зміну температури надворі, регулюючи під неї режим у приміщенні. Це дозволить опалювати приміщення лише при необхідності.

Індивідуальний лічильник

Окремий лічильник у кожній квартирі допоможе платити лише за власний розхід тепла, не переплачуючи. Але це реально втілити тільки якщо будинок обладнаний горизонтальним розведенням системи опалення.

Тепловий лічильник - фото LB

Якщо такі фінансові витрати не на часі, можна зекономити за допомогою бюджетних способів. Використовуйте теплозахист для батареї. Таким чином тепло буде направлятись у середину кімнати, що підвищить ефективність опалення.

Нагадаємо, портал Знай інформував, лайфхаки для споживачів: енергетики пояснили, як українцям зменшити платіжки за світло

Раніше на порталі Знай повідомлялося, газ, тепло та електроенергія: нардеп розповів, коли може подорожчати комуналка

Також наш портал інформував, до 100 гривень на місяць: українцям розповіли, як зменшити цифри у платіжках за світло