Більшість шанувальників чаю навіть не підозрюють, що сильно шкодять своєму організму. Небезпека криється не в самому напої, а продуктах, які часто вживаються разом з ним. Про це йдеться у матеріалі порталу ua-vestnik.

Натуральний і якісний чай - це не тільки чудовий напій, що має приємні смакові властивості, а й цілий оздоровчий комплекс. Однак у деяких випадках чай у поєднанні з деякими продуктами може зашкодити.

Чай. Фото: скрін youtube

Так, фахівці стверджують, що додавання цукру до гарячого чаю небезпечне, оскільки збільшує ризик розвитку злоякісних новоутворень в організмі.

Чай дуже цінується через вміст природних антиоксидантів, проте практично всі вони пропадають, якщо додати молоко в напій. Багато людей любить додавати в чай ​​лимон. Однак це не має сенсу, якщо гарячий напій. Висока температура вбиває все, що є корисним у фрукті. Лимон радять додавати до охолодженого напою.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Чай та лимон. Фото: скрін youtube

Крім того, популярне доповнення до чаю – мед. Експерти попереджають, що якщо додавати продукт у напій, температура якого понад 60 градусів, то він перетворюється на канцероген. Оптимальна температура для додавання меду – не більше 40 градусів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, не чай, а цілющі зілля: який напій здатний захистити від десятків захворювань.

Також наш портал інформував, картопля і навіть цукор: вчені назвали продукти, які згущують кров і можуть викликати утворення тромбів.

Крім того, ми писали, еліксир життя: популярний напій здатний уберегти від передчасного відходу у вічність.