"Епідемія" ожиріння, яке спостерігалося протягом останніх років і, можливо, навіть десятиліть, а також тенденції до схуднення, змінили підходи до харчування.

Популярність низьковуглеводних дієт вплинула на ставлення до хліба - деякі повністю відмовляються від його вживання. Про це повідомляє Health Digest.

Хліб, фото: Знай.ua

Чи вплине така відмова на здоров'я, залежить від виду хліба, кількості інших продуктів у раціоні та стану організму. Зміни у здоров'я через уникнення хліба можуть мати кілька причин. Наприклад, хліб може містити багато натрію, що підвищує ризик гіпертонії. Якщо ви хочете виключити хліб, спробуйте замінити його кіно, коричневим рисом, диким рисом або ячменем.

Також слід розрізняти білий та цільнозерновий хліб. Білий має більш високий глікемічний індекс, тому може спричинити різкі стрибки цукру в крові. А цільнозерновий корисніший для профілактики ускладнень цукрового діабету.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Для ФОП вступили у дію нові правила

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Хліб необґрунтовано отримав репутацію продукту, що автоматично призводить до набору зайвої ваги. Насправді обмеження вуглеводів може призвести лише до тимчасової втрати ваги за рахунок води.

Ціни на хліб, фото: Знай.ua

Рішення про відмову від хліба слід приймати виважено з огляду на особливості свого організму. Краще замінити білий хліб на цільнозерновий і дотримуватися збалансованого харчування.

Нагадаємо, ароматний домашній хліб без духовки: простий рецепт на сковороді

Як повідомляв "Знай.uа", колір має значення? Як вибрати якісні курячі яйця в супермаркеті

Знай.ua писав, хронічні хвороби від солі: чому з "білою смертю" потрібно бути дуже обережними