У дослідженні брали участь 50000 людей, які полюбляють комп'ютерні ігри. В результаті вчені дійшли висновку, що в геймерів можуть з'являтися серйозні проблеми зі слухом.

Це пов’язано з постійними звуками в іграх, які перевищують безпечні межі. Про шокуючі результати дослідження науковців, розповіли в Sky News.

Геймери, скріншот: YouTube

Геймери грають протягом тривалого часу і дія на органи слуху та зору посилюється. Окрім цього гра супроводжується імпульсивними звуками, які негативно відображаються на здоров’ї.

Дане дослідження проводилось за участі фахівців ВООЗ та вчених Університету Кароліни. Результати були опубліковані в журналі медичного напрямку BMJ Public Health. За результатами фахівців, серйозні зміни стосуються гравців, які слухають тривалий час інтенсивні та імпульсивні звуки.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Геймер. Фото: скрін youtube

За даними досліджень, максимальний час, під час якого на слух мають впливати звуки діапазоном 83 децибел – 20 годин на тиждень. Якщо цей час більший, втратити слух можна частково, або повністю.

Вчені вважають, що любителям потрібно обмежити час ігор, або ставити звук на мінімум. Враховуючи популярність ігор серед дітей та підлітків, дослідники дійшли висновку, що ризики такого проводження часу потрібно висвітлювати та боротися з ними. Тому такі дослідження будуть проводити розширено, щоб запобігти проблем зі слухом серед геймерів.

Нагадаємо, портал Знай, інформував понюхали шоколад і схудли: вчені дійшли висновку, який здивує всіх ласунів

Раніше на порталі Знай повідомлялося, любите гіркий шоколад та чорну каву? У вчених для вас погані новини, ви – психопат

Також, наш портал інформував, дим йде, здоров'я повертається: рецепт настойки для зниження впливу пасивного куріння