Вершкове масло - незамінний продукт на кухні, який використовується при приготуванні безлічі страв. Кожен його споживає, але далеко не всі знають про його протипоказання. Про це пише інформаційний портал lady.

Вершкове масло має багато корисних властивостей, зокрема воно багате на вітаміни, особливо A і D. Це дуже поживний продукт, який у зимовий період допомагає підтримати організм мікроелементами і дає необхідну енергію. Олія чудово засвоюється та рекомендується до споживання, особливо тим, хто займається фізичною працею.

Вершкове масло. Фото: youtube

Однак вершкове масло має і низку протипоказань. Так, його не радять вживати людям, які страждають від надмірної ваги, гіпертонії, гострого панкреатиту та серцево-судинних захворювань. Від продукту також краще відмовитися людям похилого віку, які мають проблеми з судинами або підвищений холестерин.

Вершкове масло. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Фахівці наголошують, що безпечна денна норма вершкового масла для дорослої людини – не більше 20-30 грам. Дитині можна з'їдати близько 10 грамів на день.

При цьому не рекомендується використовувати вершкове масло для смаження. При дії високих температур у продукті руйнуються всі поживні речовини.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не чай, а цілющі зілля: який напій здатний захистити від десятків захворювань.

Також наш портал інформував, рецептори "заспівають" від задоволення та організм оцінить: дієтологи назвали найкорисніший десерт.

Крім того, ми писали, соняшникова олія: чому цей важливий продукт може скоротити тривалість життя.