Українці можуть зробити своє житло теплішим без зайвих витрат. Для цього можна скористатися лише однією хитрістю. Про це пише інформаційний портал Express.co.uk.

У зимовий період зручною для дому вважається температура в межах 18-21 °C. Підтримувати її, а може навіть збільшити можна досить просто, а для цього слід лише правильно використовувати штори та жалюзі.

Опалення. Фото: скрін youtube

Фахівці рекомендують тримати штори та жалюзі відкритими вдень, коли сонячні промені потрапляють у вікна. Сонячне тепло безкоштовно обігріє кімнату.

У вечірній час слід закривати штори та жалюзі, щоб створити ізоляційний шар та зберегти тепло. Найбільш ефективно запобігти виходу тепла допомагають штори із щільної, товстої тканини.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Жалюзі. Фото: скрін youtube

Включно з опаленням потрібно обов'язково простежити, щоб батареї не були прикриті шторами або меблями. Це може без проблем поширюватися по кімнаті. В той самий час, жалюзі краще залишити закритими. Це допоможе уникнути протягів та втрати тепла.

Ще дуже ефективно і практично безкоштовно підняти температуру в кімнаті можна, якщо наклеїти за батареєю спеціальні тепловідбивні екрани. З цією метою можна використовувати і звичайну фольгу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, залишилися без опалення та електроенергії: прості способи зігрітися в холодній квартирі.

Також наш портал інформував, навіщо українцям класти цеглу на газові конфорки: цей метод врятує вас, якщо не буде опалення.

Крім того, ми писали, тепло та затишок з мінімум зусиль: як зробити домашню грілку з підручних матеріалів.