Стрес, як виявилося, є одним із факторів ризику інсульту, проте навряд чи можна стверджувати, що саме він є основною чи єдиною причиною.

Хоча ми знаємо, що цей стан справді впливає на наш організм і не найкращим чином. За словами нейрохірурга Марка Глухенького на Youtube-каналі "Здорова розмова", до основних факторів ризику інсульту відносяться гіпертонічна хвороба, шкідливі звички та стрес.

Реакція на стрес. Фото: Youtube

Як пояснює лікар, стрес провокує різке підвищення АТ (артеріальний тиск), що у поєднанні з іншими проблемами та захворюваннями може спричинити ішемічний чи геморагічний інсульт. Однак якщо людина не має супутніх серцево-судинних захворювань, то навіть регулярний стрес на роботі або вдома сам по собі навряд чи призведе до інсульту.

"Сказати, що це дійсно проблема, яка може бути пов'язана виключно зі стресом, ось, наприклад, у мене є стрес на роботі кожен день і у мене буде інсульт - ні, це не так", - зазначає він.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Стрес. Фото: Youtube

Попередження цієї небезпечної хвороби потребує комплексного підходу з урахуванням усіх факторів ризику, а не лише боротьби зі стресом.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, дим йде, здоров'я повертається: рецепт настойки для зниження впливу пасивного куріння

Як повідомляв "Знай.uа", організм скаже вам "спасибі": ефективний рецепт детокс-напою з простих інгридієнтів

Знай.uа писав, не чай, а цілющі зілля: який напій здатний захистити від десятків захворювань