Антипригарний посуд має велику популярність, адже на ньому зручніше готувати й можна використовувати менше олії. Однак якою б якісною не була сковорідка - це її повністю не захистить від появи плям пригорілої їжі. Як правильно почистити такий посуд і не пошкодити, пише useti.

Антипригарні сковорідки вимагають особливого догляду. Якщо на такому посуді з'явилися плями від їжі, що пригоріла, то нічим особливо терти поверхню не можна, так як існує великий ризик пошкодити поверхню.

Антипригарна сковорода. Фото: скрін youtube

З усім тим, є досить простий лайфгак, який дозволить і очистити поверхню і не завдати шкоди покриттю посуду.

Насамперед потрібно закип'ятити 200 мл води, а потім додати до неї дві столові ложки харчової соди. У розчин додати ще пів склянки столового оцту і довести все до кипіння. Далі слід проварити розчин приблизно 10 хвилин.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Антипригарна сковорода. Фото: скрін youtube

Коли процедура буде завершена - промийте сковорідку в гарячому мильному розчині та промийте чистою водою. Наприкінці антипригарну поверхню слід змастити олією.

Досвідчені господині зазначають, що такі прості дії допоможуть позбавитися плям і уникнути тертя антипригарної поверхні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кришки від сковорідок засяють, як нові: найпростіший спосіб відмити посуд без агресивної хімії та зусиль.

Також наш портал інформував, прибирати доведеться набагато рідше: 3 важливі правила, щоб житло залишалося чистим довше.

Крім того, ми писали, порошок зберігайте пів року - а так не можна: терміни придатності побутової хімії, які ви не помічаєте.