Нещодавно мережею почало ширитися дослідження, яке описує зв’язок гіркої їжі та схильності до психічних порушень. Про результати вчених, розповіли в виданні NY Post.

На думку експертів, люди, які полюбляють гірку їжу, можуть показати себе і з темної сторони. Вони можуть мати психопатичні, антисоціальні та садистські риси особистості.

Кава, фото: Знай.ua

Для новаторського дослідження вчені з університету Інсбрука в Австрії, взяли 953 американців та почали вивчати їх вподобання у їжі. Учасників запитували про їх ставлення до солодкого, солоного, кислого та гіркого.

Всі люди, які взяли участь, мали відповісти на чотири опитування, що торкались рис особистості. Через них досліджували наявність таких рис як садизм, психопатія, агресія та нарцисизм.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Результати дослідження шокували. Виявляється, існує певний зв'язок між "задоволенням від гіркої їжі та садистськими нахилами". Серед гірких продуктів лідирували джин з тоніком, темний шоколад та міцна кава.

Шоколад. Фото: скрін youtube

Результатами двох досліджень було доведено, що гіпотеза про зв'язок переваги гіркого смаку з повсякденним садизмом та психопатією правдива. Повсякденний садизм – це коли люди завдають болю та із задоволенням спостерігають за стражданнями. Він не обов’язково має бути фізичним, достатньо завдати навіть морального болю.

Але дослідники попередили, що цей вид кореляції зараз знаходиться у зародковому стані і буде ще досліджуватись.

Нагадаємо, портал Знай інформував, впаде останнє: які напої заборонено пити чоловікам

Раніше на порталі Знай повідомлялося, небезпечна закуска під фільми: дієтологи назвали вагому причину відмовитися від попкорну

Також, наш портал інформував, кофеїн і краса: як улюблений напій впливає на нашу шкіру