Американці масово подають позови на компанію Novo Nordisk, виробника препарату Ozempic, який призначений для діабетиків, втім багато жінок по всьому світу використовують його для схуднення. У багатьох цей препарат виклика екстремальні побічні ефекти, про які ніхто не попереджав.

Про це пише The Daily Mail.

Пігулки. Фото: кадр з youtube

Іноді сильне бажання схуднути може обрнутися непоправними наслідками для здоров'я. Так у світі став популярним препарат Ozempic, за допомогою якою можна без зайвих зусиль скинути зайві кілограми. Він користується попитом навіть серед відомих зірок.

Однак, багато жінок стикнулись із серйозними побічними наслідками прийому цього медичного препарату.

Популярні новини зараз

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Зокрема, 23-річна Брі Хенд з Понка-Сіті, штат Оклахома, розповіла, що почала приймати Оземпік у травні 2023 року і вже за кілька тижнів почала страждати від нудоти, блювоти та запорів.

Пігулки. Фото Freepik

Хенд, матері двох дітей, якій прописали препарат, щоб контролювати коливання ваги та переддіабетний стан, довелося п'ять разів відвідати лікарню, перш ніж лікарі діагностували у неї гастропарез і діабетичний кетоацидоз, які можуть становити загрозу для життя.

Під час останнього візиту в лікарню її помістили в реанімацію.

"Вони сказали, що мій організм був настільки ацидотичним, що якби я почекала ще один день, я б не вижила. Це було страшно. Було боляче. Я ніколи в житті не відчувала такого болю, і я не хочу, щоб це повторилося",- розповіла Хенд.

Таблетки / фото: Unsplash

Хенд, студентка факультету поведінкових наук, сказала, що вона не знала про побічні ефекти, яких зазнала, і хоче попередити інших про ризики, пов'язані з Ozempic.

"Особисто я б не рекомендувала його нікому. Просто наражати на себе такий ризик було б занадто для мене після того, що я пережила", - сказала вона.

Зазначається, що Оземпік ефективний для багатьох пацієнтів, які хочуть схуднути або контролювати діабет, однак він має побічний ефект, який може мати надзвичайні наслідки для здоров'я та життя людини. Втім виробник про це не попереджає.

Нагадаємо про 10 000 кроків на день: чи справді ходьба допомагає боротися із зайвими кілограмами.

Раніше ми повідомляли, що британські вчені розкрили секрет схуднення: думай, щоб скинути "зайве".

Також стало відомо, що 32-річний хлопець скинув 100 кг після того, як дівчина його покинула: тепер про нього мріють