Сковороди – це той кухонний інвентар, який бере участь у багатьох кулінарних процесах. Згодом їм властиво забруднюватись, зокрема саме кришкам.

Є спеціальна та дуже їдка хімія для очищення, але її використання тільки нашкодить здоров'ю, ще й непогано вдарить по гаманцю. Кришки брудняться по-різному, залежно від їхнього покриття. Наприклад, скляні каламутніють, а емальовані покриваються неприємним нагаром і липким жирним шаром.

Кришка від сковороди, скріншот з відео

Багато господинь знайомі з унікальною сумішшю з харчової соди та лимонної кислоти. Вона здатна очистити практично все, і з кришкою від сковороди впорається.

Все робиться гранично просто: для початку слід змішати в рівній пропорції соду і гранули лимонної кислоти. Далі нанести суміш вологою губкою рівномірним шаром на поверхню, а потім накрити вологим, змоченим у гарячій воді, рушником.

Популярні новини зараз

Такі платіжки тільки в кошмарах сняться: скільки віддамо за газ і світло цього літа

Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Показати ще

Протягом 10 хвилин відбувається хімічна реакція, яка ніяк не вплине на ваше здоров'я, але кришку добре відмиє. Після процедури потрібно добре сполоснути її і насухо витерти.

Сода та лимон, фото mamamoet

Нагадаємо, що зубна нитка, липкий ролик і фен: ви навіть не здогадувалися, як можна використовувати ці речі у побуті.

Раніше ми повідомляли, що тарілочки блищатимуть: як відмити посуд економлячи на миючому. Ви будете витрачати вдвічі менше миючого засобу,а результат вас точно порадує.

Так само стало відомо, що пилосос та новомодні гаджети вам не знадобляться: як почистити килим підручними засобами .