Українці живуть у реаліях, коли світло та опалення можуть зникнути у найнесподіваніший момент. У таких випадках потрібно знати кілька хитрощів, щоби протриматися в холодній квартирі до відновлення подачі тепла. Про це пише NV Life.

Якщо у квартирі відключили опалення та електроенергію, то перше, що потрібно зробити – переглянути раціон. Потрібно їсти більш поживну їжу, щоб організм отримував більше енергії та з подвійною силою зігрівав тіло.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Також як короткостроковий захід добре виручить гарячий чай. Напій можна пити під час приготування їжі, а плита лише покращить процес зігрівання.

Якщо є можливість нагріти воду, можна прийняти гарячий душ. Звичайно, якщо стовпчик термометра в квартирі ще не дістався +10, інакше вийде швидше "моржування", а не зігрівання.

Популярні новини зараз

На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні

Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Показати ще

Як зігрітися без опалення у будинку. Фото: скрін youtube

Також рекомендується періодично робити масаж кінцівок, особливо якщо відчуваєте, що вони сильно змерзли. Стопи потрібно масажувати до тих пір, поки не доведеться почуття тепла.

Якщо вдома є грілка, то такий примітивний "гаджет" може суттєво поправити ситуацію, особливо під час сну. Також можна зробити саморобну грілку. Для цього в натуральну тканину можна насипати крупу, попередньо розігріту на сковорідці.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тепло та затишок з мінімум зусиль: як зробити домашню грілку з підручних матеріалів.

Також наш портал інформував, навіщо українцям класти цеглу на газові конфорки: цей метод врятує вас, якщо не буде опалення.

Крім того, ми писали, як врятувати людину від переохолодження: порядок дій може врятувати життя.