Окрім певних економічних закономірностей та фінансової грамотності, для залучення та збереження грошей наші предки використовували і давні народні звичаї та повір'я.

На їхню думку, грошове "щастя" у будинку багато в чому залежало від правильного та шанобливого ставлення до заробітку.

Гроші. Фото: скрін youtube

Наші предки радили тричі на день рахувати готівку в кишені – вранці, опівдні та ввечері. Це нібито дозволяло тримати фінансовий стан під контролем і не витрачати даремно.

Щотижня по п'ятницях варто також підраховувати наявні кошти, щоб планувати можливі витрати на наступний тиждень. Ще краще, за старовинними повір'ями, двічі на місяць за парними числами (на заході сонця) рахувати всі гроші сім'ї – це нібито множило їх.

Популярні новини зараз

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Дотримувалися і певні забобони щодо нових грошей. Вважалося, що як тільки ви отримали гроші, їх потрібно зберігати у темному місці щонайменше 20 годин. Тільки після цього їх можна було використати чи витрачати. Рахувати гроші радили виключно на самоті, щоб ніхто сторонній не бачив цього процесу.

Гроші. Фото: Youtube

Крім раціонального підходу, важливим вважався і емоційний зв'язок із фінансами. Прадіди радили постійно думати про гроші, уявляти їх, любити їх. Дехто ще радив з радістю отримувати гроші, але без смутку чи жалю розлучатися з ними за потреби. Саме позитивні емоції нібито сприятимуть новим фінансовим надходженням у майбутньому.

Нагадаємо, невдачі почнуться вже днями: 4 знаки Зодіаку, від яких відвернеться успіх у січні - Зелений Дракон як щухне

Як повідомляв "Знай.uа",золоті гори, звершення на роботі та нові люди: кому зірки приготували шалений успіх у першому півріччі нового року

Знай.uа писав, вчені дізналися, як безсоння дарує вам радість - депресія може зникнути "просто так"