На полицях українських супермаркетів можна знайти величезну кількість курячих яєць, які відрізняються марками, розмірами, ціною та кольором. Які найкраще вибирати, йдеться у матеріалі порталу "Уніан".

Нескладно помітити, що яйця різних кольорів сортують та продають окремо. При цьому ціни помітно відрізняються. Багато хто воліє брати коричневі яйця, оскільки існує думка, що вони якісніші за білі.

Курячі яйця. Фото: скрін youtube

Білі чи коричневі?

Колір яєць залежить лише від одного фактора – породи курки, які їх знесла. Так, коричневі яйця часто несуть птахи з темним оперенням і червонуватими гребінцями, а білі - з білим пір'ям і світлими гребінцями.

Яйця, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

З огляду на це випливає висновок, що колір яєць не є індикатором їх якості. Як білі, так і коричневі ідентичні у поживності та корисності. На якість яєць може вплинути лише харчування птахів.

Дорожче, значить краще?

У магазинах можна побачити, що коричневі яйця часто продають дорожче, ніж білі. Різниця в ціні – не різниця в якості. Причина в тому, що кури, які відкладають коричневі яйця зазвичай більші і на їх утримання йде більше коштів. Відповідно, виробник усе це закладає у ціну.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, купуємо якісну ковбасу на бутерброди: що потрібно знати при виборі продукту.

Також наш портал інформував, як правильно вибрати ковбасу та сосиски, щоб не угробити здоров'я: ви за цим навіть не стежите.

Крім того, ми писали, вашим салатам не буде рівних: як правильно вибрати крабові палички для страви.