У наш час дуже важливо стежити за своїм здоров'ям, зокрема за їжею, яку ви споживаєте. Які продукти не можна в жодному разі розігрівати повторно.

Найчастіше це актуально на свята. Всі страви на святковий стіл доїдають ще кілька днів, проте, як виявилося, далеко не всі продукти можна повторно розігрівати.

Продукти для страви. Фото: youtube

Куриця. Цей продукт містить білки, які дуже погано реагують на повторну термічну обробку. Вживання холодної курки після розігрівання може викликати серйозні проблеми із травленням, а якщо ви збираєтеся розігріти її, тоді варто переконатися, що вона прогрілася з кожного боку.

Курятина, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

Яйця. Ще один продукт, який у жодному разі не варто повторно розігрівати, адже в іншому випадку білкова структура починає руйнуватися. Більше того, варене яйце після такої процедури починає створювати токсичний ефект, і цим порушує роботу травної системи.

Супермаркет, яйця: фото Знай.ua

Шпинат. У ньому міститься величезна кількість заліза та нітратів, а при термічній обробці вони перетворюються на нітрити, що впливають на рівень кисню в крові. Це може спричинити харчове отруєння.

Шпинат, фото: Pixabay

Рис. При неправильному зберіганні продукт стає дуже небезпечним, а якщо його зберігати за кімнатної температури більше години, тоді у ньому утворюються шкідливі бактерії.

Картопля. Охолоджувати його за кімнатної температури теж небезпечно для вашого життя, адже тепле повітря сприяє розмноженню бактерій, які при нагріванні не гинуть. Охолоджувати його краще в холодильнику одразу.

Картопля, фото legkovmeste

Гриби. Їжа, яку небезпечно у принципі зберігати. Вживати їх краще одразу на день приготування, а повторне розігрівання руйнує білкову структуру. Якщо у вас залишилися гриби з учорашнього дня, рекомендується з'їсти холодними.

Білий гриб. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що краще вилити і навіть не пробувати: ці напої погіршують пам'ять і шкодять мозку.

Раніше ми повідомляли, що улюблена кола та бургер можуть викликати рак: вчені прийшли до шокуючих висновків .