Відключення електроенергії досі лякають українців, тому можливо вечорами доведеться сидіти при свічках.

Знаючи деякі хитрощі, можна збільшити термін "життя" свічок вдвічі і заощадити на купівлі нових.

Свічки. Фото: скрін youtube

Продовжити горіння свічки вдвічі можна, якщо перед використанням покласти її в морозильну камеру на 60-90 хвилин. Це дозволить ущільнити віск і він довше плавиться під час горіння. Також важливо знати, що чим довше гніт на свічці, тим швидше вона згоряє, тому перед використанням краще його вкоротити. Достатньо буде, щоб він височів над воском приблизно на сантиметр.

При першому застосуванні свічки рекомендується залишити її горіти настільки, щоб верхній шар воску розтанув рівномірно. Якщо це не зробити, то утворюється поглиблення, куди западе гніт і свічка швидше вигорить. Виконавши цей лайфхак, можна продовжити горіння свічки діаметром 4 сантиметри на 1 годину, а при діаметрі 8 сантиметрів - на 2 години.

Популярні новини зараз

На обліку, уточнюється, у розшуку: українцям пояснили статуси у додатку "Резерв+"

Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

Свічки, скріншот з відео

Горіння свічки можна продовжити додавши до розплавленого воску або парафіну трохи солі. Вона сповільнить плавлення і відповідно збільшить час горіння.

Крім того, при використанні свічки слід дотримуватися запобіжних заходів, зокрема використовувати скляні або металеві підставки і розміщувати їх подалі від легкозаймистих предметів.

Нагадаємо, що зробіть окопну свічку - допоможіть військовим чи навіть собі: інструкція зі створення.< /span>

Раніше ми повідомляли, що не витрачайте гроші на генератор: українці винайшли "шайтан-машину" на випадок відключення світла.