Січень на дачі – час, коли хочеться укутатися теплим пледом і ховатися від холоду, але активні дачники вже готуються до майбутнього літнього сезону. Чого варто зайнятися, щоб потім сміливо дивитися на свій город із гордістю?

По-перше, насіння. Це точка відліку майбутнього врожаю. Перевірте, яке насіння залишилося від минулого сезону, виберіть найкращі та доповніть асортимент новинками з ринку. Та й не забудьте всіляко пробувати нові види для городу!

Город / фото: відкриті джерела

У січні настає час планування. Малюємо схеми грядок, приміряємо ідеї для квітників і думаємо де поселити майбутню розсаду. Це момент, щоб запобігти майбутній городній хаос.

Популярні новини зараз

Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором

В Україні пенсіонерам почали повертати "оновлені" виплати: у ПФУ визнали помилку

Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Показати ще

Однак, окрім планування, важливо дбати про ґрунт. Взимку особливо актуальні процедури обробітку ґрунту – проморозка ґрунту, парова обробка або придбання нового ґрунту для грядок.

Город / фото: відкриті джерела

Це чудовий час, щоб позбутися шкідників та підготувати ґрунт для майбутнього посіву. А якщо потрібен новий ґрунт, зараз саме час його роздобути, поки немає натовпу на ринку.

Та й не забудьте про горщики для розсади! Промийте, підготуйте, щоб потім посів був легким та зручним. Таким чином, січень стає гарним часом, щоб підготуватися до важливих городніх робіт і створити умови для успішного врожаю в майбутньому.

Раніше ми писали про те, де і як найкраще встановити теплицю на дачі, щоб отримати ідеальний урожай

Крім того, Знай.ua повідомляв, в магазині більше не беріть соняшникову олію: чим вона шкідлива для кожного

Також наш портал інформував, прибирати доведеться набагато рідше: 3 важливі правила, щоб житло залишалося чистим довше