З кожним пранням одяг може линяти й втрачати свій первозданний колір. Зрештою, з речами доводиться просто попрощатися. Втім, є кілька хитрощів, які творять справжні дива під час прання одягу. Про це пише інформаційний портал storinka.

Щоб зберегти колір одягу під час прання або навіть відновити речі, якщо вони вже полиняли, можна використовувати засоби, які знайдуться в кожному будинку.

Прання одягу. Фото: скрін youtube

Насамперед це оцет. Він видаляє жир, бруд і відкладення навіть на тканинах, а також зберігає колір. Застосовувати засіб просто - перед пранням замочити одяг у розчині води та оцту в пропорції 1 до 1. Після цього речі потрібно закинути у пральну машинку та випрати звичним способом. Як бонус оцет допоможе прибрати вапняний наліт у барабані.

Прання одягу, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

Не менш ефективний помічник – лимонний сік. Він стане добрим варіантом, якщо потрібно повернути насиченість кольору білим речам. Одяг слід замочити на кілька годин у воді з лимонним соком або часточками фрукта, а потім випрати, як завжди.

Якщо в останній етап програми прання в пральній машині додати склянку міцного чорного чаю, це допоможе повернути колір чорному одязі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як правильно прати кухонні рушники, щоб стали як нові: рятівний лайфгак.

Також наш портал інформував, сиділи на обіді і захезали одяг кави: з цими способами ви швидко виперете пляму.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бюджетні кошти для очищення гумки на пральній машинці: топ-3 потужні методи.