Деякі популярні напої при регулярному споживанні можуть спровокувати серйозні проблеми з пам'яттю та головним мозком. Про це йдеться у матеріалі порталу useti.

Фруктові соки, газування та квас – популярні напої, які підкуповують своїм смаком. Втім, при регулярному споживанні вони можуть бути небезпечними через високий вміст цукру. Зокрема, такі напої можуть спровокувати порушення у роботі гіпокампу – області мозку, що відповідає за пам'ять.

Шкідливі напої. Фото: скрін youtube

Не можна зловживати напоями з високим вмістом кофеїну, адже вони можуть вкрай негативно вплинути на здоров'я мозку. При їх споживанні може підвищитися концентрація катехоламінів, що надалі загрожує збільшенням гормону стресу.

Вдвічі небезпечні енергетичні напої. Якщо людина хоче підбадьоритися, то краще шукати безпечніший спосіб. Енергетики містять і кофеїн, і цукор, тому завдають серйозної шкоди.

Популярні новини зараз

Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

Солодкі напої. Фото: скрін youtube

Крім того, мозок сильно страждає від алкогольних напоїв. Якщо регулярно випивати, то можуть розвинутись серйозні проблеми з усім організмом. Зокрема, спиртне діє як нейротоксин, що впливає на здатність запам'ятовувати, осмислювати дії і орієнтуватися в просторі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, для серця, кишечника, кісток та мозку: доступні крупи оздоровлять організм.

Також наш портал інформував, еліксир життя: популярний напій здатний уберегти від передчасного відходу у вічність.

Крім того, ми писали, огіркова "терапія": від яких хвороб може врятувати популярний овоч.