Килим – не новий елемент декору та утеплення підлоги і є він майже у кожному будинку. В одних – він може прикрашати стіну, в інших – лежить на підлозі.

Він може виконувати декілька функцій: утеплення та декор. Але, яким би він не був красивим, він брудниться, адже на ньому опадає пил. Тому почистити його точно не буде зайвим. Зробити це ідеально можна без пилососу та новомодних гаджетів.

Як почистити килим. Фото: скрін youtube

Сіль

Для чищення килима у літню пору чудово підходить сіль. Потрібно розсипати сіль на поверхню, розподілити її щіткою, а мокрим віником змоченим у миючому засобі змітати її. Результат після цього способу може вас вразити.

Популярні новини зараз

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Показати ще

Сода

Сода має діяти так само як сіль, адже має аналогічні абсорбуючі властивості і здатна прибрати бруд та пил. Найкраще нею чистити за допомогою сухої щітки, адже вона досить дрібна.

Чищення килима. Фото: скрін youtube

Сніг

У зимовий час сніг – ідеальний варіант для того, щоб освіжити та чистити килим. Для цього покладіть килим на сніг та присипте зверху. Після цього вибивайте його до майже повної чистоти снігу.

Ці всі способи діють безумовно, але приділити багато часу для чистки килима доведеться. Окрім цього, можна придумати безліч методів швидкого прибирання, але якщо не хочете витрачати свій час – віддайте його у хімчистку.

Нагадаємо портал Знай інформував, більше ніж просто їжа: незвичайні та корисні способи використання яєць у побуті

Раніше на порталі Знай повідомлялося, тарілочки будуть блищати: як відмити посуд економлячи на миючому

Також наш портал інформував, відмити дзеркало пакетиком, а шви між плиткою - окропом: як прибрати ванну без побутової хімії