Сверблячка долонь — не просто неприємне відчуття, воно може бути і сигналом того, що з вашим організмом щось не так. Ось кілька випадків, коли жахлива сверблячка — не просто примха шкіри, а сигнал до дії.

Коли поряд з долонями, що сверблять, ви відчуваєте труднощі з диханням, це може бути першим симптомом анафілактичного шоку — серйозної алергічної реакції. Не зволікайте, дзвоніть у швидку.

Проблеми з печінкою або рак. Жовтий відтінок шкіри чи очних білків? Це щось більше, ніж просто проблеми зі шкірою. Можливий серйозний збій у роботі печінки.

І хоч це не терміновий виклик швидкої, але відвідування терапевта може бути гарною ідеєю, якщо крім сверблячки ви помічаєте безпричинне зниження ваги. Це може супроводжувати деякі види раку.

Популярні новини зараз

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Показати ще

Екзема та атопічний дерматит. Крім цього, атопічний дерматит — один із найпоширеніших станів, які страждають руками, свого роду екзема. Найчастіше цей стан виникає у людей, які працюють з вологими чи хімічно агресивними засобами.

Гіперглікемія та діабет. Гіперглікемія або підвищений рівень глюкози в крові може виявитися як лускатість на долонях.

Синдром зап'ястного каналу. Одне з найпоширеніших захворювань, відоме як тунельний синдром, часто спостерігається у тих, хто проводить багато часу за комп'ютером з мишкою в руках. Ці порушення часто супроводжуються почуттям дискомфорту, онімінням у кистях і супутнім свербінням у ділянці долонь.

Поки ви не звернулися до лікаря, можна спробувати зменшити дискомфорт самостійно

Наприклад, на 5-10 хвилин накладіть на шкіру долонь марлеві серветки, попередньо змочені у прохолодній воді.

Або обмотайте пакет із замороженими овочами тонкою тканиною та прикладіть до проблемної зони. Намагайтеся випивати щонайменше 2,5 літрів води на день. Зверніть увагу: чай, соки, рідкі супи та соковиті фрукти також вважаються.

Додатково, зволожуючі креми та лосьйони можуть допомогти. Крім цього, мийте посуд, проводьте вологе прибирання, а фарбуйте волосся тільки в гумових рукавичках.

Крім того, Знай.ua повідомляв, після цих слів ви будете під надійним захистом Господа: маловідома молитва, яку варто знати

Також ми писали про сухі та обвітрені губи: прості способи відновити їх у домашніх умовах