Полив рослин - це, здавалося б, найпростіша справа, але важливо пам'ятати про тонкощі, які можуть призвести до плачевних наслідків для зелених вихованців вашого будинку. Наприклад, використання холодної води для поливу, мабуть, один із тих нюансів, про які не всі знають.

Ця поширена практика, на перший погляд, невинна, насправді може завдати серйозної шкоди вашим рослинам. Тут є кілька важливих причин, чому краще відмовитися від холодної води.

Для початку холодна вода може викликати справжній стрес у рослин, що пережили нежарке оточення вашого будинку. Цей стрес може виявитися фатальним і призвести до їхньої смерті.

А що з корінням?

Вони – фундамент здоров'я рослини. Але коли холодна вода стикається з корінням, це гальмує їх розвиток, уповільнюючи загальне зростання.

Популярні новини зараз

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

Не тільки коріння страждає від холодної води. Різка зміна температури вологи може призвести до розриву клітин рослини. Це, своєю чергою, викликає жовтизну листя і навіть загибель рослин.

Золоте правило поливу - використовувати теплу воду. Оптимальна температура для поливу коливається від 18 до 24 градусів за Цельсієм. Так що, знаючи це, наступного разу, коли доведеться поливати свої зелені друзі, пам'ятайте, що тепла вода – це запорука їхнього здоров'я та процвітання.

Нагадаємо, задишка, алергія і навіть втрата зору: топ отруйних рослин, яким не місце у квартирі

Раніше ми писали про те, що активоване вугілля допоможе врятувати ваші рослини: як досвідчені господині використовують препарат

Крім того, Знай.ua повідомляв, не викидайте на смітник: куди можна здати новорічну ялинку після свят