Таке поєднання, здається, обіцяє незвичайну взаємодію напою, що бадьорить, і засоби для розслаблення. Але чи варто йому довіряти? Експерти схильні вважати, що задоволення від такої комбінації лише міф, а шкода організму – реальність.

На думку вчених, кава, вжита за півгодини до зустрічі з алкоголем, може пом'якшити її вплив. Він стимулює вироблення компонентів у печінці, які допомагають швидше розщепити спиртне.

Але важливо вибирати правильну каву з додаванням вершків, які створюють щільну оболонку в шлунку і не дозволяють етанолу швидко вбиратися.

Однак одночасне вживання кави з алкоголем (як, наприклад, у каві по-ірландськи) шкідливе для організму. Напої діють протилежно: кава підвищує тиск і звужує судини, а алкоголь – навпаки, розслаблює їх. Це створює серйозне навантаження на організм, негативно впливаючи на нервову систему, серце та судини.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

Після вживання алкоголю кава не допоможе протверезіти, а лише створить ілюзію тверезості, що може призвести до небезпечних наслідків. Натомість з'являються гіпертонія, гіпотонія, аритмії та інші ускладнення, збільшуючи ризик інфаркту чи інсульту у майбутньому.

Але найнебезпечнішим поєднанням вважається потрійна дія: кава, цигарки та алкоголь. Це створює колосальний тиск на серце та судини, збільшуючи ризик серйозних захворювань та порушень роботи органів.

Отже, варто бути обережним із поєднанням кави та алкоголю, а краще взагалі уникати таких експериментів зі здоров'ям.

Нагадаємо, що робити, якщо пролили каву на килим: проста хитрість позбавить в'їдливих плям

Раніше ми писали про те, що не тільки кава: які напої не можна пити перед сном - рахувати овечок будете до ранку

Крім того, Знай.ua повідомляв, ранкова звичка українців обійдеться не дешево: ціни на каву, цукор та вершки