Скумбрія – популярна та корисна риба, яку люблять мільйони українців. Однак, вибираючи заморожену скумбрію в магазині, варто бути уважним, щоб купити справді якісний продукт.

На що звертати увагу при покупці? По-перше, оцініть форму тушки. Якщо тулуб сильно викривлений або деформований у хребті або хвостовому відділі – це може свідчити про те, що рибу повторно розморожували та заморожували. А повторне заморожування призводить до псування продукту та ризику харчових отруєнь.

Маринована скумбрія. Фото Instagram

По-друге, перевірте, чи немає на шкірі жовтих плям. Вони з'являються згодом на старій замороженій рибі та означають початок процесу гіркості. Таку скумбрію краще не купувати.

По-третє, зверніть увагу на цілісність шкіри. Якщо шкіра засохла та потріскалася, а хвіст пошкоджений – це ознака тривалого зберігання, тож продукт вже не свіжий.

Популярні новини зараз

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Показати ще

"Одразу зауважу - розморожену я не раджу купувати - вона та сама розморожена, але перевірити її на свіжість ви вже не зможете", - зазначила автор.

Запечена скумбрія. Фото Instagram

"На жаль, у нас дуже часто у супермаркетах скумбрія низької якості. І це було ще задовго до війни. Я дуже люблю цю рибу і щоразу маю квест", - пише один із користувачів у коментарях.

Нагадаємо, в магазині більше не беріть соняшникову олію: чим вона шкідлива для кожного

Як повідомляв "Знай.uа", для серця, кишечника, кісток і мозку: доступні крупи оздоровлять організм

Знай.uа писав, кишечник може не витримати: коли мед стає небезпечним для здоров'я