Взимку, коли за вікном холодно і затишок домашнього тепла здається привабливішим, фізична активність іноді залишається за дужками. Але здоров'я потребує руху, особливо в холодну пору року.

Рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я включають щотижневу помірну активність від 150 до 300 хвилин і регулярні вправи для всіх груп м'язів. І як же дотримуватись цього у зимовий період?

МОЗ пропонує унікальні рекомендації для тих, хто бажає залишатися у формі, незважаючи на сезонні зміни. Взимку фізичні тренування мають свої переваги: ​​наприклад, при однакових навантаженнях серце працює менш інтенсивно, що дає змогу продуктивніше тренуватися.

Одним із ключових моментів зимових тренувань є правильна розминка

До тренування варто приділити 15-20 хвилин динамічній розтяжці, кардіовправ та опрацювання груп м'язів, які будуть залучені в основну частину тренування. Дослідження також показують, що зимові заняття спортом сприяють більшому спалюванню калорій.

Популярні новини зараз

Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

Зимовий період пропонує безліч варіантів активностей, починаючи від простих прогулянок до катання на лижах, ковзанах чи санках. Однак, перш ніж приступати до тренувань, важливо проконсультуватися з лікарем, щоб унеможливити ризики та адаптувати програму під свої потреби.

Як не замерзнути та зберегти комфорт під час активних занять?

Підбирайте одяг ретельно: від тонкого шару синтетичних тканин до верхнього утепленого одягу, який буде "дихати" та захищати від води та вітру.

Особливу увагу варто приділити живленню та гідратації. Вуглеводи та білки допоможуть підтримати силу під час тренування, а часті перекушування та вживання рідини сприятимуть правильній роботі організму.

Таким чином, зима – чудовий час для занять спортом на свіжому повітрі. Вона надає масу можливостей для тренувань, при цьому збагачуючи організм сонячним промінням і підтримуючи психічне здоров'я.

Також наш портал інформував, підготуйте лопати і нікуди не виходьте: українців попередили про прихід арктичних циклонів

Раніше Знай.ua стало відомо, навіщо водії чіпляють маленьке відро на "ластівку": несподівана історія аксесуара

Вам буде цікаво дізнатися, як правильно прати шапку, шарф та рукавички і з якою частотою