Мед – натуральний корисний продукт, який користується неабиякою популярністю. Справжній натуральний мед має цілющі властивості та містить у складі антиоксиданти, які допомагають боротись з запаленням.
Щоб насолоджуватися смаком меду якомога довше, потрібно його правильно зберігати. У цьому допоможуть декілька простих порад. Про них розповіли на порталі Стіна.
Зберігаємо у темному місці
Мед краще зберігати у темному місці, тому, що сонячні промені здатні змінити його колір, смак та прибрати корисні властивості. До того ж під дією прямих сонячних променів він може змінити консистенцію.
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Сухе приміщення
Мед здатен легко ввібрати в себе вологу з повітря, він гігроскопічний. Тара для його зберігання повинна бути герметично закрита, щоб жодна крапля вологи туди потрапити не змогла.
Найкраще підійде скляна, або пластикова. Метал заборонена для меду тара, адже мед вступає з ним в реакцію.
Температура зберігання
Оптимальна температура для меду від 18 до 20 градусів Цельсію. Якщо температура нижче, мед може загуснути, а якщо нижче – окислитись та втратити свої корисні властивості.
Чистота
Після використання меду слід впевнитись, що тара герметично закрита та чиста. Це допоможе уникнути потрапляння в мед сторонніх домішок. Кришку також після використання перевіряйте на наявність вологи, бруду.
Дотримуючись цих порад мед можна зберігати якнайдовше, насолоджуючись смаком та цілющими властивостями продукту.
Нагадаємо, портал Знай інформував, швидко біжіть до плити і перевіряйте: якщо ваша олія стоїть так, то ви в небезпеці
Раніше на порталі Знай повідомлялося, їсти можна не тільки після 18, а й навіть на ніч: ви примудритеся схуднути
Також, наш портал інформував, їжте і не хвилюйтесь за фігуру: дієтологиня розповіла, як прийти в форму після святкових застіль