На кожному святковому столі в Україні обов'язково знайдеться м'ясна тарілка, проте не завжди знаєш, що ти кладеш на стіл.

Існує міф нібито взагалі якісних ковбасних виробів немає, але вони є. Просто потрібно знати, на що звертати увагу при виборі.

Ціни на ковбасу, скріншот: YouTube

Детальні рекомендації містяться в нормах ДСТУ та порадах дієтолога Наталії Кондратюк у Instagram. Отже, як правильно вибирати якісну ковбасу та що перевіряти. Коли купуєте варену ковбасу, обов'язково дивіться на колір - неприродний яскравий колір - це точно не те, що ви повинні побачити. Ковбаса має бути блідо-рожевою.

До речі, навіть у ковбаси вищого ґатунку додають барвник E250, який робить м'ясо привабливішим. У великих дозах він токсичний, але у ковбасі міститься безпечна кількість. Упаковка має бути еластичною, сухою і щільно прилягати до фаршу.

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Приготування домашньої вареної ковбаси. Фото скріншот з Youtube

Що стосується копченої ковбаси - зріз повинен бути сухим, гладким, рівномірним. Шматки сала не повинні бути жовтими або коричневими. Текстура має бути жорсткою, щільною, якщо м'ясо легко мнеться – це ознака неякісного виробництва. Найменша кількість інгредієнтів — найкраще. І вибирайте "ковбасу/сосиски", не "м'ясний виріб".

Нагадаємо, у вас точно буде рак, якщо ви питимете таку воду:перегляньте вживання інакше не оберетеся біди

Як повідомляв "Знай.uа", від них прищі ростуть, як гриби після дощу: з якими продуктами потрібно бути обережнішими

Знай.uа писав, ви нічого не знаєте про здорову їжу: "шкідливі" продукти, які виявилися корисними