Рослинна олія господині при приготуванні страв використовують практично щодня, це незамінний продукт на кухні.
Однак мало хто знає, як правильно його зберігати, щоб корисні властивості та смакові якості не випаровувались.
Правила зберігання олії досить прості, але головне – це просто не забувати про них. В першу чергу важливо знати, що цей продукт не любить світло, погано переносить зберігання на відкритій полиці, перепади температури та попадання кисню.
Як правильно зберігати олію
Відкриту пляшку соняшникової олії потрібно берегти від вивітрювання та окислення. Однак не все масло варто зберігати у пластиці, все залежить від методу виробництва.
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Ідеальна температура для цього продукту - від 8 до 18 градусів тепла, але за мінус 3 воно також не зіпсується.
Найчастіше пляшку олії залишають біля плити, на підвіконні чи столі, але це груба помилка, адже через перепади температури та сонячних променів його термін придатності зменшується.
Також не варто зберігати олію біля спецій, де є відкриті банки або фасовані пакети з перцем, корицею та лавровим листом.
Найкраще місце - це темна шафка, де сухо і зберігається невисока температура.
Нагадаємо, що на собі краще не перевіряти: лікар розповів, що буде, якщо за раз вм'яти кілограм мандаринів.
Раніше ми повідомляли, що не тільки до шашлику: хитромудрі лайфхаки з кетчупом, які здивують кожного .
Так само стало відомо, що від них прищі ростуть, як гриби після дощу: з якими продуктами потрібно бути обережнішим.