Риба, на нашу думку, є корисним продуктом, яким іноді можна замінити м'ясо - в ній містяться жирні кислоти (Омега-3), хороша кількість білка, вітамінів та мінералів.

Однак не всі її види можуть допомогти вашому організму, іноді навіть навпаки... одними з найкращих для нас є, звичайно ж, лосось чи сардини. Варто ще звернути увагу на палтус. Бо ця риба багата на антиоксидант селен, вітамін В6 (він корисний для нервової системи та печінки, підвищує імунітет).

Ціни на рибу, фото: Знай.ua

Дуже шкідливою вважається тилапія. Це фермерський вид, що містить антибіотики та забруднюючі речовини, а також жирні кислоти омега-6. Її регулярне вживання може погіршити здоров'я. Варто замислитись над вживанням атлантичних великоголових риб, які хоч і живуть довго, але протягом цього часу накопичують з роками велику кількість ртуті та шкідливих речовин. З аналогічних причин слід утриматися від морської мови. Особливо до цієї рекомендації слід дослухатися вагітних жінок.

Риба з людським обличчям, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

У м'ясі акули часто міститься нейротоксин - ртуть, тому його вживання небезпечне для вагітних та дітей.

І нарешті, всіма улюблений і дуже популярний — тунець, незважаючи на вміст вітамінів В6 та В12, може становити загрозу через наявність ртуті. Однак його все ж таки можна додавати до раціону, але не частіше разу на тиждень.

Нагадаємо, від них прищі ростуть, як гриби після дощу:з якими продуктами потрібно бути обережнішими

Як повідомляв "Знай.uа", виразки та летальний кінець: чому не можна "перенасичувати" організм залізом

Знай.uа писав, ви нічого не знаєте про здорову їжу:"шкідливі" продукти, які виявилися корисними