Спеції - продукт, який робить смак наших страв насиченим і пікантним. Вони також корисні для нашого організму. Багато хто купує їх на вагу на ринку, адже так виходить вигідніше, однак такий варіант програє у якості.

Про це пише Ukr.Media.

Фабрично розфасовані спеції обов'язково проходять перевірку якості та санітарний контроль на виробництві.

Спеції. Фото Freepik

Також спеції мають властивість не тільки віддавати власний аромат, а й вбирати сторонні запахи з навколишнього середовища.

Популярні новини зараз

Після війни на вагу золота: які професії зроблять вас багатими в Україні через 3–5 років

ПриватБанк попередив про нові тарифи з 1 січня: за що доведеться платити

Нові ліміти на карткові перекази: які обмеження діють і кого стосуються

Ухилянтів виженуть із засідки: стартують масові перевірки

Показати ще

Заводська упаковка гарантує якісне зберігання спеції.

Вони мають властивість швидко втрачати аромат, колір, смакові якості та корисні властивості при зберіганні на відкритому повітрі.

Спеції. Фото: скрін youtube

При порушенні умов зберігання спеції можуть вкриватися пліснявою.

Також не зрозуміло скільки часу в продавців на прилавах знаходяться ті чи інші приправи.

Фахівці нерідко знаходили в прострочених спеціях сальмонелу, яка є збудником важкого шлунково-кишкового захворювання.

Спеції. Фото: скрін youtube

Найчастіше її виявляють у таких спеціях, як орегано, базилік, порошок каррі, насіння кунжуту і перець.

Тому щоб не ризикувати власним здоров'ям, краще купувати фасовані варіанти у перевірених місяцях.

Нагадаємо про мед із пікантною з гостринкою: сучасний та дієвий метод боротьби з підступними хворобами.

Раніше ми повідомляли, що доведете шлунок: чому їсти гриби потрібно з особливою обережністю.

Так само стало відомо, що які таблетки заборонено запивати соком: може призвести навіть до смерті. Під час лікування завжди слід бути обережними, особливо з прийомом ліків.